
Ulu Cami, Sabancı Merkez Cami, Bebekli Kilise, Taş köprü ve Tepebağ Eski Adana Evleri görülmelidir bunun dışında merkez dışındaki Anavarza, Şar ve Misis ören yerleri ile Akyatan ve Ağyatan Kuş Cennetleri görülmelidir.
Adana kebabı kesinlikle yenmeli, şalgam suyu ve aşlama (meyan kökünden uygulanmaktadır.) içilmelidir. Bici bici'nin tadına bakılmalıdır. Hem de halka tatlı yenmelidir.
Eski çarşılar gezilmeli, Karatepe kilimleri alınmalıdır.
Altın Koza Festivali uzunca tarih boyunca Adana'da uygulanmaktadır.
Hitit, Roma, Bizans Osmanlı zamanlarıne ait yapıtlarin olduğu Arkeoloji Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi, Misis Mozaik Müzesi, Anavarza ve Şar Ören yerleri ile Misis Örenyeri ve Magarsus Antik Kenti gezilmeye ve görülmeye değer yerlerdir.
Adana yöresinin varlıklı bir mutfağı bulunmaktadır. Yemeklerin başlıca malzemeleri un, bilgir, et, sebze tipleri, baharat çeşitleri, süt, yoğurt ve çökelektir. Yörenin kendisine has ünlü yemeği “Adana Kebabı” beraberinde bol yeşillik ve soğan salatası ile yenir, şalgam suyu ve ayran içilir. Diğer ünlü yemekleri cartlak kebabı, içli köfte, çiğ köfte, analı kızlı, humus, bartefit, sıkma, şırdan, mumbar, etli kömbe, dul avrat çorbası, yüksük çorbası vb.dir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder