30 Mart 2016 Çarşamba

Adana Yöre Mutfağı

Adana yöresinin varlıklı bir mutfağı vardır. Mutfağın bu kadar varlıklı olmasının sebebi detaylı kültür çeşitlerinin tesirinde kalmasıdır. Adana yemeklerinin en büyük özelliği un, bulgur, et ve detaylı baharatların kullanılmasıdır. Aynı vakitte süt, yoğurt, peynir ve çökelek de bol oranda kullanılmaktadır. Adana kebabı çok ünlüdür. Bunun beraberinde bol yeşillik, ezme, salata yenir ve mevsimine göre ayran ya da yöreye özgü şalgam suyu içilir. Kesme veya hamur çorbası, yüzük çorbası, düğün çorbası, sebze yemeklerinden süllüm, mercimekli ıspanak başı, kabak çintmesi, bulgur yemeklerinden ekşili topalak, sarımsaklı köfte, içli köfte, sakatat dolması, kebaplardan Adana kebabı, meşrubatlarden şalgam ya da meyan kökü, tatlılardan karakuş tatlısı, taş kadayıfı ve halka tatlısı Adana mutfağının orjinal yemeklerindendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder